9 полезни съвета как ефективно да се грижите за мини бурето си

Някои хора не знаят как да се грижат правилно за мини-бурето си. Те понякога се оплакват, че след няколко използвания, вече не могат да го напълнят с напитките си. Това понякога се дължи на лоша поддръжка на мини-бурето. Почистването на мини-бурето по подходящ начин е от голямо значение. Всъщност, правилната грижа за мини-кега може да предотврати лоши миризми, плесен и други неприятни отлагания.

Грижата за мини-бурето е лесна и не изисква много усилия. Особено мини-бурето от неръждаема стомана. В допълнение, това е от полза за вашето собствено здраве. Чисто мини буре намалява риска от замърсяване на напитката. Вместо да го използвате за кратко време, една добра грижа може да ви помогне да го запазите за много по-дълго време.

Какво трябва да правите и какво не трябва да правите, за да се грижите за мини-бурето си?

Някои други части на системата за разливане също трябва да бъдат почистени. Следвайки тези полезни препоръки ще ви помогнем да се погрижите както за мини-бурето, така и за частите на дозатора за наливна бира.

Как да почистите мини-бурето

1-Използвайте четката за почистване на гърловината на мини-бурето и кранчето, както е показано на снимките. Никога не почиствайте вътрешността на мини кега с четка или абразивни материали, като прах, тел, абразивни домакински гъби и други подобни повърхности. Използвайте само мек сапун за тази цел.

2 – Измийте с две ръце с топла сапунена вода, за да почистите куплунга за бира и кранчето. Отворете кранчето и оставете водата да тече през маркучите. Изплакнете със студена вода. Дръжте кранчето отворено, за да може водата да изтече

3 – Когато изплаквате мини бурето, напълнете около 3/4 с топла вода. Поставете капачката върху кега и я разклатете добре. Повторете още 2 пъти.

4-Източете, като обърнете надолу с отвора или изсушете с въздуха. Уверете се, че сте свалили капачката, докато мини бурето е напълно сухо. Не поставяйте капачката преди бурето да е абсолютно сухо.

5 – След като приключите точнето, но в бурето има още наливна бира, отстранете регулатора на CO2. След това можете да поставите мини-бурето в хладилника. Никога не поставяйте регулатора на CO2 във вода и не го мийте. Това ще го повреди, а той няма нужда от миене.

6-Не използвайте киселини или други агресивни вещества, това ще унищожи вашето буре, главата и канелката.

7 – Никога не слагайте в  микровълнова печка.

8 –Мини бурет не е предназначено за горещи течности, нехранителни или каустични, силно кисели материали.

9-Използвайте при препоръчаното налягане до 30 Psi  за ваша безопасност.

Подобни статии