ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА МИНИ ИНСТАЛАЦИИТЕ ЗА НАЛИВНА БИРА

1) Мога ли принудително да газирам бирата в мини бурето?
Да, то работи същото като голяма система, като стандартно буре за бира в 30L / 50L.

2) Какъв тип CO2 патрон трябва да използвам и колко време ще издържи патрона?
Моля, изберете резбовани (3/8 × 24) 16 гр.  CO2 патрони. Препоръчваме патрони за хранителни продукти, тъй като хранителните патрони се пречиства в производствения процес. 16 гр. CO2 патрон е достатъчен за около 4-5 литра течност, ако по време на употреба няма изпускане на CO2.

3) Къде мога да напълня кега си?
Можете да напълните кега в местните бирарии, в малки крафт пивоварни и в магазините за бира, където се продава наливна такава. Надали търговец ще ви откаже да ви продаде стоката си.

4) Как да почистя и санирам моята система?

Моля вижте раздел миене в сайта.

5) Безопасна ли е съдомиялната машина за моя мини кег?
Не, препоръчваме ръчното измиване за по-дълъг живот на вашия кег.

6) Може ли мини инсталацията за наливна бира да се използва за други газирани напитки?
Да, инсталацията може да се използва за други газирани напитки, като кафе, сода, комбуча, сок, коктейл, ябълков сайдер и др.

7) Може ли инсталацията да използва азот?
Можете да използвате азот за да си приготвите силна бира. Ние също така разполагаме със специална система за студено нитро кафе, с 8 g азотни патрони.

8) Може ли инсталацията да се използва за не газирани напитки?
Да, но най-добре е да се използва патрон с азот и да се поддържа ниско налягане.

9) Къде можем да закупим CO2, N2 и N2O патрони?
Може да ги закупите от нас на много добри цени.

10) Дали регулаторът показва работно налягане или налягане в резервоара?
Има еднопосочен вентил между резервоара и регулатора, предназначен да предотврати навлизането на течността в регулатора. Манометърът ще отчита налягането в регулатора, което обикновено е същото като резервоара, след като бурето е заредено с CO2.

11) Колко време мини бурето запазва бирата прясна и газирана?
Мини бурето ще запази бирата ви прясна и вкусна, докато решите да точите бира! Неотворено, мини бурето няма да загуби карбонизация, защото не изпуска въздух или CO2. Пивоварите, които са тествали мини бурето за нас, са установили, че дори след 3 седмици бирата не е загубила никакъв CO2, нито е имала други промени в характеристиките на бирата (аромат, цвят, алкохол и др.). Разбира се през това време бурето трябва да се съхранява на хладно.

12) Мога ли да използвам собствена бутилка за CO2 и регулатор?
Да, просто свържете вашата СО2 линия със входа за газ, сивата бърза връзка на кег главата на мини бурето.

13) Бързите връзки се включват и изключват много трудно

Просто навлажнете с малко вода гумените уплътнения “О” пръстени на щуцерите на кег главата, където се включват бързите връзки “ball lock”. Включването и изключването ще стане лесно и плавно.

 

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА СИСТЕМИТЕ ЗА НИТРО КАФЕ И КОКТЕЙЛИ

 1. СЛЕД КАТО ОСТАВЯ СИСТЕМАТА ПОД НАЛЯГАНЕ ПРЕЗ НОЩТА, НА СУТРИНТА НЯМА НАЛЯГАНЕ.

– Колкото повече празно място има в бурето, толкова повече газ трябва за да създаде достатъчно налягане. Дали бурето е имало налягане, преди да сте го оставили, или просто сте сложили газ в празното пространство? (издърпайте освобождаващия клапан за кратко, газът трябва да излезе)
– Течността абсорбира газа. Чистият азот по-специално ще се разтвори в кафето, това му дава ефект на каскадни мехурчета, когато се излива. Налягането ще намалее, когато газът се разтвори в течността.
– Имате теч. Проверете всички връзки, гайки и т.н., дали са добре затегнати и не изтича газ(поставете сапунена вода върху всички подозрителни места или задръжте бурето под вода, за да търсите мехурчета)
2. КРАНЧЕТО КАПЕ, СЛЕД КАТО СЕ ПОДАДЕ НАЛЯГАНЕ
– С чучур за нитро кафе, кранчето винаги ще капе малко след спиране на изливането. Чучурът на всички нитро системи има в него течност, когато кранът се затвори. Останалата течност бавно ще капе през малките отвори в чучура. Кърпа или тавичка за отцеждане са добра идея.

 • Ако кранчето продължава да капе за дълго време след спиране на изливането и мислите, че всъщност е теч, можете да разглобите елементите на крана, за да проверите дали всичко е правилно монтирано.
 1. ПЯНАТА ИЗЧЕЗВА МНОГО БЪРЗО
 • Съдържанието не е охладено, уверете се, че всички течности са охладени възможно най-много. Азотният газ не охлажда съдържанието на бурето. Вие трябва да го охладите предварително в хладилник или лед. Течността трябва да се поддържа студена, докато се консумира.
 • Не сте разклатили напитката достатъчно. След като инжектирате газа, трябва да разклатите добре съдържанието, за да разтворите газа в него. Можете да чуете промяната на звука на течността, тъй като тя става пенеста.
 • При коктейлите процентът на алкохол е твърде висок. Разклащането на чиста водка (или вода) никога няма да доведе до образуването на пенеста напитка.
 • Кафето има високо съдържание на мазнини. Кафе на зърна с високо съдържание на мазнини ще попречи на пяната да остане за дълго.
 • Няма достатъчно налягане на газа. Нуждаете се от минимум 40 psi налягане, за да накарате кафето да излезе през чучура и да постигнете желания ефект. Обикновено бихме поставили 9 л. кафе в 10 л. кег, след това инжектираме един N2O патрон и разклащаме добре. След това поставяме още един патрон и започваме да точиме. След като потокът се забави, инжектираме още един патрон, за да продължим. Ако използвате патрони с чист азот N2, ще се нуждаете от повече патрони, те съдържат само 2 g газ, за разлика от N2O патроните, които имат 8g.
 1. ПОТОКА НАМАЛЯВА ДО КАПКИ ИЛИ СПИРА НАПЪЛНО
 • Издърпайте клапана за освобождаване на налягането, ако не излезе газ, поставен нов патрон ако е нужно и два
 • Ако при лекото освобождаване на налягането, през клапана излезе газ, развийте чучура на крана и проверете дали металната пластина е чиста и 5-те малки дупки не са блокирани.
 • Ако металната пластина и дупките са чисти, извадете ги и се опитайте да пуснете течност само през бялата пластмасова част в чучура. Ако забележите, че тази част ограничава потока твърде много, можете да изрежете малък прорез, за да позволите минаването на повече течност.
 1. КОЛКО ПАТРОНА ДА ИЗПОЛЗВАМ ИЛИ КАКВО НАЛЯГАНЕ НА ГАЗА

Всичко това е въпрос на лично предпочитание в зависимост от това, което искате да постигнете с вашата система и вероятно ще изисква някакво експериментиране от ваша страна като смес от кафе, сила, вид газ, използвано налягане, температура в която се сервира, продължителност на разклащане и времето за престой в бурето, ще промени крайния продукт.

Като цяло, често се използва следния метод:

Направете партида от студено кафе, като използвате 80 g разбира се мляно кафе на литър вода. Оставете да престои в хладилника в продължение на 12 часа, преди да го налеете в кега.
Излейте охладената, внимателно прецедена студена течност в бурето, като долеете студена вода, оставяйки 1L свободно пространство (4L кафе в 5L кег например).
Завийте капака и инжектирайте един патрон N2O преди да разклатите. Чува се, че звукът се променя, докато напитката става пенлива в бурето.
Инжектирайте още един патрон, за да осигурите достатъчно налягане.
Прикрепете кранчето и точете готовото нитро кафе. Ако е необходимо, можете да откачите кранчето, за да съхраните системата в хладилника, за момента, когато ще е необходима.
Ако потокът се забави, инжектирайте допълнителни пълнители, ако е необходимо ( 2-3 патрона са достатъчни за 5L буре, 3-4 за 10L буре).
Ако използвате чисти азотни (N2) патрони, ще трябва да използвате повече от това описано по-горе. Аз лично не съм имал достатъчно опит, за да кажа колко, но на кутията с патроните казват, че един патрон е достатъчен за 500ml кафе (мисля, че това изчисление е със запас).

ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМ СЪДОВЕ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА ЗА НАЛИВНАТА МИ БИРА

Съдовете от неръждаема стомана имат повече предимства от другите съдове. Но какво е неръждаема стомана? Неръждаемата стомана е сплав от желязо с минимум 10,5% хром. Хромът е много устойчив на корозия, влага и ръжда. Неръждаемата стомана е разделена на 4 основни категории. Хората използват неръждаема стомана за различни приложения. Но тази, на която ще обърнем особено внимание, е неръждаема стомана с приложение в хранителната индустрия. Тези стомани имат най-висока устойчивост на корозия.

Тази неръждаема стомана се предлага в различни категории. Но най-препоръчителните са сериите 300 и 400. Серията 300 съдържа както хром, така и никел. С около 18% и 8% или повече по маса (Пример: 18/8, 18/10 и т.н.). Сериите 400 са хромирани с малък брой други елементи.

Предимства на неръждаемата стомана 304 за хранителни цели
Фирмите, правят най-много бирени кегове от 304 неръждаема стомана. 304 неръждаема стомана е най-безопасният материал за храни и напитки. Съставът е от 18% хром и 8% никел. Това е най-често използваната опция от неръждаема стомана за хранителни продукти на пазара днес. Най-често се използва за съхраняване на млечни продукти, бира…

Кеговете от неръждаема стомана са 100% многократно използваеми и рециклируеми. Също така, трайни и лесни за почистване или поддръжка. Освен това, няма химикали, които могат да мигрират във вашата храна от тези продукти. Неръждаемата стомана издържа по-дълго време и на външна агресия. Външни агресии като слънчева светлина, високи и ниски температури, корозия… Неръждаемата стомана 304 запазва вашата бира студена и прясна, за разлика от стъклената бутилка, която е лесно чуплива и по-податлива на външни агресии. Това е добра инвестиция за цял живот.

Нашите мини кегове от неръждаема стомана и другите части на мини инсталациите за наливна бира са успели да преминат теста на SGS. SGS е световен лидер в сертифицирането на качеството и безопасността на продуктите. Нашите продукти отговарят на изискванията на европейските стандарти за метали в контакт с храни (Резолюция на Европа CM / Res (2013) 9).

[:]