Пълнене на парти кег от дъното в домашни условия

Това е най-елементарния начин за пълнене. Купете си маркуч, добре е да е за хранителни цели. Вземете една фуния. Сложете маркуча във фунията и системата за пълнене от дъното е готова. Дължината на маркуча, трябва да е съобразена с височината на бурето за да стига до дъното му. Може да наливате от всякакви съдове, но бавно, като пускате струята по стената на фунията. Три важни неща: бирата трябва да е много добре охладена преди наливане; добре е бурето също да е добре охладено; при наливането дръжте бурето под наклон.

Метода е изпитан и дава прекрасни резултати.

ПЪЛНЕНЕ НА ПАРТИ КЕГ ОТ СИСТЕМА “ПЕГАС”

Вече няма проблем да пълните вашия парти кег, с любимата ви бира, от магазини притежаващи системата за пълнене на бутилки с пеногасител „Пегас“. Това е възможно благодарение на разработения от С и С 21 ООД, адаптер (SS30002) за „Пегас“ за Парти кегове.

Пълненето е бързо и лесно а вие можете да се насладите на различни видове бира. Единственото условие е съответният търговец да притежава въпросният адаптер а вие парти кег.

.

Процесът се осъществява чрез противоналягане. Там където използват системата “Пегас”, знаят много добре технологията. Разликата е в това, че първо трябва да закрепите адаптера към парти кега. това става посредством планката и стопорния винт. Не пренатягайте винта защото има опасност да смачкате ръба на бурето. просто винта трябва да влезе под горния борд на кега. След това закачате адаптера с бурето на мястото на бутилката и пускате противоналягане. Основната разлика при адаптера е, че противоналягането се освобождава от кранчето в края на синята тръбичка, а не от крана на системата “Пегас”.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПЪЛНЕНЕ ОТ РЕЗЕРВОАР ЗА БИРА ИЛИ ОТ ГОЛЯМ КЕГ


 1. ) затворете всички кранове и клапани
 2. ) вкарайте тръбата за пълнене на устройството за пълнене в бурето (1), затегнете скобата (3), посредством винта (4)
 3. ) свържете CO2 тръбата (11) с редуцир вентила на бутилката с СО2.
 4. ) свържете тръбата за бира (6) или 6а, с казана с бира или кега с бира от които ще пълните. —.
 5. ) отворете CO2 бутилката, като подадете около 1,0 бар налягане  в парти кега 5L.
 6. ) отворете крана на съда от който ще наливате бирата (казана, бурето и т.н.) (12) и крана (5) на устройството за пълнене.
 7. ) чрез отварянето на дренажния клапан (10), регулирайте скоростта на пълнене, чрез противоналягането.
 8. ) парти кега е напълнен, когато бирата се види на дренажната тръбичка (9)
 9. ) затворете всички кранове и клапани.
 10. ) отворете дренажния клапан (10) за да изпуснете останалото налягане навън.
 11. ) отстранете системата за пълнене.
 12. ) затворете парти кега с херметичната тапа с предпазния клапан Wecomatic.