[:bg]Този процес е лесен и бърз. Той стана много популярен в направата на домашна бира. Повечето „крафт“ пивовари и домашни производители избират този метод, за да карбонизират бира си. Това е процесът на добавяне на въглероден диоксид, CO2 в бирата (обикновено плоска ниско карбонизирана бира), запечатана в кег. Целта на това действие е да се пие газирана бира. Както подсказва името му, това е процесът на въвеждане на CO2 вътре в течността под определено налягане.

За принудителна карбонизация на вашата бира, ще ви е необходим комплект от няколко елемента: патрони C02 16 гр. (за еднократна употреба) или презареждащите се бутилки от 0,5кг или 2,00 кг.  C02 регулатор (нашият мини регулатор на СО2), 1 бърза връзка за газ (сивата), една глава с две или с една бърза връзка. За принудителната карбонизация може да използвате, вместо глава, карбонизираща капачка.

Процедура по принудителна карбонизация на вашата бира в мини кег?

В началото трябва да знаете кой тип бира варите. По този начин ще откриете кой тип температура и обем на CO2 е подходящ за вашата бира. След като получите правилната информация, можете да започнете карбонизацията в занаятчийската си бира. Все пак винаги препоръчваме да правите карбонизацията със студена бира (под 6 градуса). Така че можете да поставите плоската си бира в в хладилника за няколко часа (4-8 часа). При ниска температура и високо налягане газът C02 може лесно да се разтвори в напитката. Корнелиус е голям кег, който може да съдържа 20 или 30 литра бира. Можете да распределите бирата в малки количества в няколко мини бурета. Методът на силова карбонизация се използва най-вече за мини кегове (4,5,10 литра), тъй като може лесно да се поставят в хладилника.

Ето процеса, който трябва да следвате:

Завъртете бързо и здраво CO2 патрона в мини CO2 регулатора. Уверете се, че копчето на газ регулатора е в положение OFF, по време на тази стъпка

След това свържете газ регулатора към главата или карбонизиращата капачка, посредством бързата връзка. Вкараният в контейнера CO2 заема мястото на въздуха, който е бил там. Регулаторът помага да се контролира налягането на газа във вашата крафт бира.

От съображения за безопасност върху главата има предпазен клапан. Чрез него може да намалите налягането в кега, ако е нужно. Трябва да дръпнете пръстена за намаляване на налягането, за да регулирате налягането в кега. Вашият кег, може да има прекомерно налягане, ако е разклатен по време на транспортиране. Когато налягането в бурето достигне 30 PSI, предпазния клапан може да изпусне налягане автоматично. 30 PSI е максималното налягане.

На датчика на газ регулатора, можете да видите подходящото налягане (обикновено 5-25 PSI). Може да се промени за вида бира, която правите. Завъртете копчето на регулатора до 5 PSI. Изключете газ регулатора за няколко секунди. Изчакайте 2 минути и дръпнете пръстена за освобождаване на налягането. След това завъртете постепенно регулатора на желаното налягане, преди да започнете да точите бирата.

Можете да закупите всички тези части за наливна бира от нашия сайт: http://www.sands21.eu/%d0%ba%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b8-%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%be%d0%b0%d1%80%d0%b8/[:]

Без категория