ПАРТИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НАЛИВНА БИРА

  <strong>Моля за актуални цени и текущи промоции посетете "Онлайн каталог"</strong>

Ако сте голям почитател на наливната бира, това е вашата инсталация. С нея може да сте навсякъде. И не само това, можете да пиете бирите, които обичате, без да се съобразявате с това, което ви предлагат в магазините. Можете също да пълните бира от крафт производителите или просто от любимата ви бирария.

За в къщи, за парти, за ваканцията, просто навсякъде!

Дозираща система за 5 литрови парти кенове. Устройството се захранва с 16 g CO2 патрони.

Това запазва бирата ви прясна в продължение на дни. Газираната бира има вкус на прясно наточена  дори след няколко дни.

Устройството е подходящо за повечето парти кенове с вместимост 5 литра (с отвор в капака). Ако капсулите с CO2 (16 g) са изчерпани, можете да използвате ръчната помпа (виж в раздел аксесоари), за да изпразните кега.

 СТАРТОВ ПАКЕТ ЗА ПАРТИ ИНСТАЛАЦИЯ ЗА НАЛИВНА БИРА -(CD 60000629)  

Моля за актуални цени и текущи промоции посетете “Онлайн каталог”

 

 1. Три парти бурета по 5 л. за многократна употреба
 2. Пластмасова канелка с автоматичен газ регулатор СО2
 3. Три гумени тапи с клапани и три гумени уплътнения за точене
 4. Пластмасова подложка за капките под канелката
 5. Охлаждащ калъф със специален силикон
 6. Патрони СО2 10 бр. в кутия

 ПАРТИ КЕГ 5 л. КОМПЛЕКТ 

Моля за актуални цени и текущи промоции посетете “Онлайн каталог”

 

 1. Парти кег 5 л. без лого в сребърен цвят за многократна употреба.
 2. Пластмасова канелка в комплект с носач за закрепване към кега и тръбичка с компенсатор.
 3. Автоматичен газ СО2 регулатор и носач за патрона

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПАРТИ КЕГ 5 Л. 

 1. СГЛОБЯВАНЕ

Завийте пълначната тръба (1) с компенсатора (2), към долната част на дозатора, както е показано на схемата.  Извадете бялата тапа или предпазният клапан от отвора на бурето. Поставете сивия гумен стопер в отвора на бурето. Внимателно вкарайте пълначната тръба (1) в отвора на гумения стопер и и натиснете докато дозатора стигне до горната част на бурето.

Сега закачете предното зъбче (4) на дозатора за ръба на бурето и след това с помощта на отварачката, която е в комплекта закачете и задното събче (3) за ръба на бурето, както е показано на фигура (В).

Сега вие може да използвате два начина за точене на бирата:

 • Може да използвате помпата (7), като я вкарате в предвидения за целта щуцер (8), както е показано на фигура (А). Този метод препоръчваме, когато се очаква бурето да бъде изпито сравнително бързо и няма да се съхранява по-дълго, тъй като вкарания в бурето кислород ще увреди бирата при съхранение.
 • Алтернативния метод е, чрез вкарване на въглероден диоксит СО2, чрез автоматичния регулатор за СО2. За целта трябва да спазите следният начин на подготовка на автоматичния регулатор.

Развийте регулиращият налягането диск (9) в предната част на автоматичния регулатор, по посока обратна на часовниковата стрелка, до край. Развийте пластмасовия носач (6) на капсулата СО2, намираща се в задната част.  Сега завийте носача (6) заедно с капсулата в регулатора. Направете това бързо и силно,  за да не губите газ.

Сега можете да вкарате гайката на регулатора в щуцера (8), както е показано на фигура (А). Като завъртите регулиращият диск (9) по посока на часовниковата стрелка, вие ще освободите налягането от капсулата СО2  и ще го вкарате в бурето. Първоначално вкарайте малко налягане, като го усилвате постепенно. Когато налягането достигне максимума 1,3 бара, вие ще чуете „клик”.

Когато бурето се изпразни, затворете регулатора като завъртите диска обратно на часовниковата стрелка. В капсулата може да е останало още налягане и би било добре да го използвате за следващото буре.

ВНИМАНИЕ: Никога не демонтирайте капсулата СО2, преди да се убедите, че е празна.

След като вкарате налягането в бурето, може да преминете към най приятната част, точенето на любимата си бира, чрез издърпване на ръкохватката (10) към вас, ако сте с лице към канелката.

 1. ПОЧИСТВАНЕ

За да почистите дозатора разглобете го, както е показано на фигури (А и D) и ги измийте обилно с вода.

Никога не разглобявайте и не мийте с вода, ръчната помпа или автоматичния регулатор СО2.

При измиване, извадете компенсатора (2) с помощта на молив, както е показано на

схемата (D).

А най лесният начин за почистване на парти кега и диспенсъра е следният: Напълнете бурето с разтвор от НАТРИЕВ ПЕРКАРБОНАТ една супена лъжица в 3 -4 литра вода. сглобете системата както е описано по-горе, но вместо бира изсипете почистващия разтвор. Дайте налягане на бурето около  1.0 бар или напомпайте с ръчната помпа (по евтин метод ако имате помпа). Пуснете разтвора през системата до пълно източване.

Сега вашата инсталация е почистена. Демонтирайте дозатора и изплакнете бурето с малко вода. Запушете отвора със сивия стопер или пластмасовата капачка.

 1. ПРЕПОРЪКИ

Охлаждайте добре бурето преди точене или пълнене. За да запазите бурето добре охладено, използвайте охлаждащият калъф, който предлагаме.