Какви газове да използваме.

Ние предлагаме 2 различни газа за употреба при производството на кафе, коктейли и др. Това са чист азот (N2) и азотен оксид (N2O). Може да се използват, и двата вида, но зависи от личните предпочитания. Те се държат малко по-различно и може да отнеме известно време за експериментиране, за да получите резултата, който търсите.

Чистият азот (N2) се предлага в няколко различни форми. Ние продаваме 2гр. пълнители в опаковки по 10 броя (за употреба с инжектор).
Азотен оксид (N2O) ние продаваме само в 8g пълнители за еднократна употреба (със същите размери като 2g N2 патрони), така че можете да използвате всяка една от опциите в системата за инжектиране.

N2O патроните имат следните особености:

Те дават незабавни резултати. Вие просто инжектирате пълнителя, разклащайте и точете. Като използвате чист азот, ще получите по-добри резултати, след като оставите поне няколко часа газта да се разтвори в течността.
Използвате по-малко патрони. 8g N2O е в същия размер и почти същата цена като N2, която съдържа само 2g. Необходими са ви много повече патрони, за едно и също количество течност, използвайки чист азот, отколкото да използвате азотен оксид.

Някои може би няма да предпочетат N2O, по 2 причини.

N2O придава лека сладост на напитката.
Пяната, която N2O създава, не е като на каскадните мехурче от N2, а по-скоро е по гъста. Ако искате да получите ефекта специално на каскадни мехурчета, трябва да използвате чист азот.