По какво занаятчийската (крафт) бира се различава от промишлената?

Бирата, както всички знаем, е една от основните напитки в света. Ние пием бира във всички краища на света. Това, което винаги виждаме, са бутилките или кеновете с бира в магазините. Но предпочитанията все повече се насочват към малките производители на бира. Днес забелязваме нарастване на производството на бира в пивоварната индустрия. Хората вече не се задоволяват със стандартната бира, която са използвани досега. Според доклад за световното потребление на бира по страни през 2016 г. потреблението на индустриална бира в Китай е намаляло. В действителност Китай, който е най-големият производител на бира в света, отбеляза спад в обема на продажбите на индустриална бира през 2016 г.

Хората най-вече искат да опитат бира с високо качество. Не само най-евтините или стандартни видове бира. Дори и да им струва малко повече. Удоволствието, което получават, със сигурност си заслужава.

Характеристики на занаятчийската бира
Трудно е да се даде точна дефиниция на занаятчийската бира. Но най-общо казано, малката и независима пивоварна или индивида традиционно правят този вид бира. Обикновено се правят в малки количества. Според мен вкусът е първото нещо, което любителите на бирата търсят. То има голямо значение за квалификацията на една добра бира. Вкусът на занаятчийската бира е наистина свеж! Дори само защото не се бутилира в бутилка или кутия. Изработваме занаятчийска бира, за да я пием в следващите часове или дни. По този начин можем да постигнем пълното въздействие на аромата. Така че, като приготвите своята бира, имате голям набор от вкусове.

За да получите този специален вкус, трябва да изпозвате своето въображение. Също така, процесът на подбор на съставките е много прецизен. Можете да добавите желаните съставки според собствените си вкусове. Добавената съставка я прави различна по вид или вкус. Освен това рядко се срещат консерванти или стабилизатори с химически произход в занаятчийската бира. За да запазите бирата си за по-дълго време в идеално състояние, може да използвате мини буретата от неръждаема стомана. Можете да ползвате и мини инсталациите за наливна бира за да точите и разливате бирата си. Можете да намерите мини кегове от неръждаема стомана на сайта ни www.sands21.eu

Индустриални характеристики на бирата
Промишлената бира е масов продукт. Производителите на индустриална бира обръщат повече внимание на ползата от качеството. Те правят тонове бира с ниски производствени разходи. Така че голяма част от населението може да си позволи да плати една бутилка бира или повече. За разлика от вкуса на занаятчийската бира, индустриалният вкус на бирата не е толкова свеж и гладък в устата. Промяната на времето или продължителността на времето на съхранение могат да повлияят на вкуса. Начина на съхранение също може да промени вкуса на бирата. Всъщност индустриалната бира остава дълго време в магазините, докато не бъде продадена.

Освен това тук, в случая с индустриалната бира, съществува финансовото ограничение. Основната цел на всяка компания е да реализира печалба. Те се опитват да минимизират производствените разходи. Само основните и най-евтините съставки са внимателно подбрани по време на процеса на варене. За да запазят промишлената бира за дълъг период от време, те добавят повече химически вещества в индустриалната бира. Големите фирми варят бира в големи фабрики с усъвършенствана техника за производство на голямо количество бира.

Вече има много възможности за занаятчиите производители на бира в сравнение с минали години. Налице е нарастващо търсене на уникални вкусове на бира. Можете да започнете успешен бизнес в този сектор. Ако искате обаче сами да проверите посочените по-горе аспекти, силно ви препоръчвам да се разходите  до най-близката микро пивоварна близо до вас. Опитайте бирата поговорете с майстора и решете какъв е вашият избор.

Подобни статии