КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПЪЛНИТЕ ПАРТИ КЕГОВЕ ЗА ОХЛАДИТЕЛ ДИСПЕНСЪР “H.KOENIG”

На пазара има много видове парти кегове с различни видове бира. Хубавото при тях е, че бирата е оригинална и се произвежда във фирмата майка, а не по лиценз.

Можем да разграничим два основни вида кегове:

 

  1. Кеговете с предварително зададено налягане с цел да се самоизпомпват при отваряне. Те са по-малко на нашия пазар и основният представител е “Хайнекен”. В комплекта на нашия охладител диспенсър има специален адаптер за изпомпване на тези бурета през машината.

 

 

  1. Кеговете с канелка в долния край. Те са по-разпространени и предлагат по-голямо разнообразие от различни видове бира. Тези парти кегове се източват гравитачно и могат да се ползват и без машина. Неудобството е, че ако не изпиете бързо кега, бирата се разгазира.

 

Затова е по-добре да се използва охладите диспенсър или само диспенсър

 

 

Охладител диспенсър                       Диспенсър

 

 

При кеговете с канелка имаме три вида тапи:

 

Първият вид е най-лесен за манипулация, но най-малко разпространен. Просто натискате пластмасовата част в средата и я избутвате в бурето. После на нейното място нанизвате иглата за точене на машината.

 

При вторият и третият вид, първо трябва да издърпате дръжката нагоре, след това да я завъртите за да можете да я измъкнете от капачката.

 

В средата на втория и третия вид остават тапи, които трябва да се избутат в бурето, за да се освободи място за иглата на машината. При втория вид червената тапа се избутва лесно с метален или дървен шиш. При третия вид избутването трябва да стане с рязък не силен удар по шиша. Черната тапа пада в бурето.

 

Така тези капачки играят ролята на уплътнител за да не излиза бира или газ СО2, след като вкарате иглата на машината.

Същата процедура се прави и при диспенсъра за бира

МНОГО ВАЖНО: Преди да предприемете процедурата по отстраняването на тапите,трябва да сте убедени че бурето е стояло достатъчно време на хладно място в покой, за да не се е вдигнало налягането в него.  Увеличеното налягане ще доведе до излизане на пяна и бира от капачката при отстраняването и.

За всеки случай, ние препоръчваме да издърпате канелката в долния край на бурето и да източите половин чаша бира. Това ще намали налягането и е предотврати изтичане на пяна, при отстраняване на тапата.

При тази процедура следвайте инструкциите на горната част на кега.

Освен изброените по-горе парти кегове с бира, ние предлагаме и нови, небрандирани парти кегове за многократна употреба. Тях можете да пълните с каквато бира пожелаете. Най-лесният начин е “от дъното”, чрез една фунийка и тръбичка стигаща до дъното на кега.

Това приспособление служи за пълнене на 5л. парти кег от 2 л. пластмасови бутилки или от всякакви други с бира. Условието е бирата, а по възможност и кега да са много добре охладени и да се сипва сравнително бавно по стената на фунията. тръбата трябва да е почти на дъното на кега. Всичко това за да не се пени бирата докато я сипвате.

И не забравяйте охладител диспенсъра H.Koenig е най-универсалната и лесна за обслужване машина за домашна наливна бира.

Подобни статии