Какво е мини кег за бира и какви са ползите да го притежаваш?

Вие със сигурност сте чули за мини бурета за бира. Поне един път в живота си, ако сте почитател на  бирата, майстор на приготвяне на напитки или барман. Любителите на бирата, които предпочитат бира, приготвена в къщи или в занаятчийска пивоварна, може би са по запознати с тази дума. Нека се опитаме да ви запознаем с някои важни аспекти за мини бурето  днес.

Мини бурето е малък съд, който обикновено се използва за транспортиране, съхранение и сервиране на алкохолни или безалкохолни напитки. Също така, газирани или негазирани напитки. Това означава, че може да съдържа лимонада, бира, студено кафе, чай, сода… ​​Въпреки това, широко се използва за съхранение на бира, затова най-често се чува като буре за бира. Повечето от тях са кръгли. С един отвор в горната част, който позволява поставянето на течността вътре и капак, направен от неръждаема стомана. За да точите наливната си бира от мини бурето, са необходими други части за бира като кранче, бързи връзки , CО2 регулатор, CО2 патрон за да се газира бирата. Мини кега, се сглобява с всички тези компоненти и се нарича мини инсталация за наливна бира.

В допълнение, мини бурето преминава през вътрешна пасивация и външно полиране. Процесът на пасивиране се използва за отстраняване на замърсители от повърхността на неръждаемата стомана. Процесът на полиране придава гладка повърхност. Обикновено се прави от 304 неръждаема стомана. Мини  бурето  от неръждаема стомана има метален цвят, но други цветове могат да бъдат отпечатани върху него, както желаете.

Размерите на мини-бурето варират при различните производители, но ние ще ви представим най-разпространените видове:

 

2L кег:  13.5CM D * 20CM H, около  0.75 kg (D за диаметър и H за височина)

4L кег:  13.5CM D * 36.5CM H, около  1.049 kg

5L кег: 17.5CM D * 27.8CM H, около  1.617 kg

10L кег: 17.5CM D * 49.5CM H, около  1.617 kg

ПОЛЗИ

Първо, можете да го купите празно и да го напълните с любимата си бира. Тенденцията за пиене на бира се е променяла през годините. Хората днес не се ограничават до стандартната бира, продавана в супермаркета. Пивоварната за бира дава възможност на хората да пият различни видове бири с различна миризма, аромат, съставки, цветове. Имате възможност сами да правите много различни видове бира у дома. С вашата мини инсталация  за наливна бира, можете  да се насладите на прясна напитка. Също така, можете да вземете малко количество от всяка бира от местния пивовар или бирария и да я занесете у дома. Ако се научите как да си направите занаятчийска бира, мини бурето за бира е важен инструмент.

На второ място, тя е преносима, удобна и лесна за съхранение. Големите бурета или резервоари са трудни за транспортиране. Мини-кегите 2L, 4L и 5L са най-популярни. Те не са толкова тежки, дори могат да бъдат поставени в раница. Лесно е да го носите със себе си навън. В горната част мини бурето има място, за да може да се носи лесно с ръка. Когато се прибирате  от работа, можете да се отпуснете в къщи с прясна чаша от любимото си питие.

Благодарение на неговата форма, мини бурето може да се постави във всеки ъгъл на нашия хладилник. Поставете го в хладилника няколко за часа след варене на бира. След това можете да се насладите на прясната бира.

След закупуване на мини буре за бира, можете да го използвате многократно. Това е една от любимите ми причини, поради която препоръчвам мини бурето от неръждаема стомана. След като използвате вашето мини буре можете да го измиете с вода или мек сапун и да го запазите за бъдещо използване.

Инвестицията си струва!

Подобни статии