NAIKO – екстракт за студено варено кафе

ПРОИЗВЕДЕНО В ГЕРМАНИЯ

Моля за повече информация и актуални цени, посетете нашия онлайн каталог

Описание

Преработени прясно изпечени кафени зърна в иновативен процес на студена филтрация, за производство на пресен, изцяло натурален, студен концентрат за кафе в големи количества.

Кафените зърна са внимателно подбрани от сортове 100% зърна етиопска арабика със сертификат Rainforest Allicance от нашите фермери. Използваме нежен, традиционен процес на печене на барабани и даваме на зърната адаптирано време за печене за да ги използваме за студено кафе. Веднага след лекото печене, кафените зърна се разтварят в чиста студена вода и могат да отделят свежия си аромат в течността. Процесът след директното печене е уникален в производството на студено варено кафе. Ароматите и типичният вкус на кафените зърна се изразяват най -добре по този начин.

За да се избегне ненужно транспортиране, ние концентрираме нашето студено варено кафе в процес на студена екстракция.

Предлага се в сашета от 60 g за 5 литра студено кафе.

С нашия иновативен процес на студено филтриране няма абсолютно никакво допълнително третиране като пастьоризация, термична обработка или HPP  (обработка под високо налягане).

Сертифициране: Rainforest Alliance, IFS, Halal, Kosher

Срок на годност: До 24 месеца срок на годност с пълно тяло и свежест поради високите производствени стандарти и защитна атмосфера. Опаковката е абсолютно светлоустойчива и херметична.

КАКВО Е НИТРО КАФЕ?


В горещото лято хората обикновено обичат да пият студени напитки, като бира, студено кафе, кока-кола и др. Какво е Нитро кафе?
В Нитро кафето се влива чист азотен газ, и той прави студеното кафе много по-кремаво и по-богато, отколкото леденото кафе, например фрапето. Защо хората харесват нитро кафето? То има някои предимства пред другите напитки.
Азотният ефект намалява киселинността, която е свързана с традиционната студена напитка, което облекчава стомаха. Това се постига, като кега се захранва с патрони N2 или N2O, за хранителната индустрия.
Нитро кафето се съхранява по-дълго в хладилника в сравнение с обикновената храна, на студено се съхранява за 2-4 седмици.
Нитро кафето е по-малко горчиво и кисело от горещото кафе и с богат вкус.
За момичета и момчета, които поддържат форма, нитро кафето е добър избор, тъй като има само 5 калории и 0 грама захар, въпреки това има леко сладък вкус, особено ако се използва N2O. Зърната кафе, използвани за студената напитка, имат лека естествена сладост, а пенестият крем нитро дава гладка, дебела и плътна текстура, така че няма да пропуснете вкуса на сметаната или захарта, без да ги добавяте в напитката.

РЕЦЕПТА 1
Можете да закупите течно кафе еспресо от супермаркет или онлайн магазини.
За мини кег от 2 литра можете да добавите 100ml еспресо кафе и 1200ml студена вода в мини бурето. Разбира се, можете да регулирате съотношението на еспресо кафето и студената вода според вашия вкус.
Обикновено, за 2 литра кег, е необходимо 1.2-1.5L течност за кафе, защото азотът е неразтворим във вода; за 4 литра кег, 3.2 литра течност за кафе.

РЕЦЕПТА 2
Накиснете 1 кафена чаша смляно кафе в 1 литър вода за 12-24 часа (съхранявайте в хладилник)
Прецедете кафето през фина цедка. Съобразете количеството кафе с големината на кега, както е описано по-горе, като го приготвите и според вашият вкус.
Налейте кафето в мини кега и допълнете до максималното количество според вместимостта на кега 2 или 4 литра.

РЕЦЕПТА 3
За приготвянето на Нитро кафе, може да използвате и вашето любимо НЕС кафе, като количествата зависят от вашия вкус и спазвате посочените правила за количеството течност в зависимост от вместимостта на кега, който използвате, 2 или 4 литра.