Уважаеми любители на интересната или домашно сварена, наливна бира.

Времето е приятно и топло, предразполага за халба хубава наливна бира. Лято е, а с него и времето на истинска наслада за любителите на наливна бира. Е какво по-хубаво от голяма изпотена, чаша бира. Какво по хубаво от това в летните жеги, особено ако си я сварил сам?

Моля за актуални цени и текущи промоции посетете „Онлайн каталог“

 

МИНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НАЛИВНА БИРА

За любителите на наливна бира, нашите мини инсталации и мини кег бурета, предлагат невероятната възможност да се насладите на любимите си наливни бири, крафт бири и дори бири от ПЕТ или стъклени бутилки, като подобрите вкусовите им качества и ги запазите дълго време охладени в хладилника без да се дегазират.
Можете да ги консумирате в къщи, на пикник в горещите дни или край лагерния огън, да организирате градинско парти и да наливате пенливата течност от истински кран за бира край барбекюто, да ги вземете с вас на ваканцията си. Изработени изцяло от неръждаема стомана 304, което прави всички части, които са в допир с бирата абсолютно безопасни, те са подходящи и за охлаждане в хладилник или хладилна чанта, а и са много удобни за носене благодарение на ергономичната конструкция на кег бурето. Захранват се с 16 гр. СО2 патрони за хранителната индустрия. Това запазва бирата ви прясна в продължение на дни. Газираната бира има вкус на прясно наточена, дори след няколко дни.
Просто навсякъде ще се чувствате, като в любимата си бирария!

НОВО ИКОНОМИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА

КЕГОВЕ С РАЗЛИЧНИ ОБЕМИ С ПЛАСТМАСОВ ДИСПЕНСЪР

Моля за актуални цени и текущи промоции посетете „Онлайн каталог“

 1. Буре 2 л. с пластмасов диспенсър.
 2. Буре 4 л. с пластмасов диспенсър.
 3. Буре 5 л. с пластмасов диспенсър.

Мини инсталация за наливна бира 4 л.

                                                               

кег глава – SB 21001, газ регулатор – SB 31002, канелка – SB 51001, буре 4 л. – SB 12002   

 1. Буре 4 л.  от неръждаема стомана.
 2. Метална канелка
 3. Кег глава на резба
 4. Газ СО2 регулатор с 30 psi манометър

ЗАБЕЛЕЖКА: Системите не включват патроните СО2. Моля поръчвайте ги отделно.

    Система с една бърза връзка с буре 4 л. 

                                                                     

– кег глава – SB 22002, газ регулатор – SB 31002, канелка – SB 51001, буре 4 л. – SB 12002

 1. Буре 4 л. или 2 л. от неръждаема стомана.
 2. Метална канелка
 3. Кег глава на резба
 4. Газ СО2 регулатор с 30 psi манометър

  Инсталация за наливна бира с две бързи връзки 5 л. 

                                                        Инсталация за наливна бира с две бързи връзки 4 л. 

                                                        

– кег глава – SB 23001, газ регулатор – SB 31002,  канелка – SB 51001, буре 5 л. – SB 13001

 1. Буре от неръждаема стомана 5 л./4 л.
 2. Метална канелка
 3. Бърза връзка за канелката (черна)
 4. Газ СО2 регулатор с 30 psi манометър
 5. Бърза връзка за газ регулатора (сива)
 6. Кег глава с два щуцера и предпазен клапан

Мини инсталация за наливна бира с/4 л./5 л. буре  с пластмасова глава, пластмасова канелка, носач за СО2 патрона и маркуч

SB 11001 + SB 29001

ЗАБЕЛЕЖКА: Системите не включват патроните СО2. Моля поръчвайте ги отделно.

Моля за актуални цени и текущи промоции посетете „Онлайн каталог“

СГЛОБЯВАНЕ

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ 
На мини инсталация за наливна бира (инструкцията илюстрира сглобяване на диспенсър с пластмасова канелка, линия и бърза връзка)
Може да се използва за кег бурета с обем 2 л., 4 л. и 5 л., а така също с пластмасова канелка или метална канелка.

 1. Щуцер за газ вход. 2. Щуцер за бира изход. 3. Предпазен клапан. 4. Кег глава. 5. Щуцер за шлауха за бирата. 5. Регулиращо копче (отворено/затворено) 7. Регулатор за газ. 8. Манометър. 9. Резба за навиване на патрона СО2. 10. Гайка за присъединяване на регулатора към бързата връзка. 11. Шлаух за бирата. 12. Бърза връзка за газ с резба. 13. Бърза връзка за бира със щуцер. 14. Патрон СО2 16 гр. 15. Пластмасова канелка. 16. Щуцер. 17. Връзки.

Част първа: Сглобяване на кег главата


Измийте кег главата, бурето, канелката, шлаухите и бързите връзки с мек сапун и топла вода, преди сглобяване. Монтирайте бързите връзки, бялата за газа и черната за бирата, както е показано на снимката. Уверете се, че са монтирани добре и са плътно захванати за щуцерите.
Забележка: неправилното свързване може да доведе до изтичане на бира или газ.


Отрежете шлауха в зависимост от размера на кег бурето, което ще използвате, така че да опира дъното без да се подгъва много или да е много къс и да виси във въздуха.
Забележка: неправилно отрязаният шлаух може да доведе и в двата случая до непълното източване на бирата от кега.
Ако имате пластмасова канелка за монтаж, отрежете 40-50 см. шлаух и го свържете със щуцера на канелката и щуцера на бързата връзка за бира изход, посредством връзките 17.

Ако имате метална канелка, то вашата бърза връзка за бирата изход (черна), трябва да е с резба и да навиете металната канелка на нея.
Проверете дали копчето за регулиране (ON/OF), на регулатора за налягане е на позиция OF (изключено), ако не е завъртете го до край в тази позиция, следвайки знака изобразен на него.

Завъртете внимателно по часовниковата стрелка патрона СО2 в резбата на задния край на регулатора за налягане.

Резбите и на двата елемента трябва да са 3/8”. Въртейки ще усетите упор. Продължете да въртите патрона енергично, без да спирате, дори да усетите леко излизане на газ (съскане), от предвиденият за тази цел отвор. Въртете докато съскането (излизането на газ) спре.

Част втора: подготовка за точене на бирата


Завийте кег главата към бурето. Уверете се че сте затегнали добре, без да пренатягате, защото това може да доведе до скорошно повреждане на уплътнителните пръстени, от пренатягане. Ако пък кег главата не е завита добре, това може да доведе до изтичане на бира или загуба на газ.


Свържете регулатора за налягане с бързата връзка за газ вход (бяла), като навиете гайката на регулатора, както е показано на снимката.

Освободете предпазния клапан за налягане, като издърпате халката. Ако в бурето се е създало някакво налягане по време на транспорта, то трябва да излезе от бурето преди да пуснете СО2 газа в него. Ще чуете съскане. Изчакайте докато съскането спре.
Леко завъртете копчето за пускане на газа по часовниковата стрелка, към позиция ON, докато показанието на манометъра стигне 5PSI. Спрете за около 2 секунди и върнете копчето обратно на часовниковата стрелка до позиция OFF. Изчакайте около 2 минути, след което отворете предпазния клапан за 1-2 секунди, издърпвайки халката. Това се прави за регулиране на налягането на бирата в кега.
Поставете чаша под канелката, пластмасова или метална, като дръпнете ръкохватката напред. Бавно завъртете копчето за пускане на газа СО2 на регулатора по посока на часовниковата стрелка (посока ON), докато бирата започне да изтича.


Не продължавайте да добавяте налягане, препоръчителното налягане е между 5 до 8 PSI (максимално налягане 30PSI), така че спрете да завъртате копчето на регулатора по посока ON, когато налягането е достатъчно, за да постигнете бира с идеална пяна. Твърде голямото налягане би предизвикало повече пяна.
Когато бирата спре или потече по-бавно, завъртете бавно регулатора по часовниковата стрелка (посока ON), за да получите по-голямo налягане.
Когато спрете да точите бира, сложете копчето на регулатора на изключено положение (позиция OFF). Ако бира не тече, независимо, че копчето на регулатора за налягане е на позиция ON, това значи, че трябва да смените патрона СО2 с нов. Смяната винаги става като сте завъртели копчето на регулатора на положение изключено (OFF). Нормално един патрон СО2 16 гр. е достатъчен за 4-5 литра бира, разбира се при правилна манипулация, съгласно инструкциите описани по-горе.
Внимание: Премахването на изразходвания патрон СО2 от регулатора трябва да се извършва бавно. Може да има изпускане на СО2 (съскане), ако е останал някакъв газ, макар и в минимални количества.

Част трета: ръководство за отстраняване на възникнали проблеми

Теч от крана:

Решение: Моля, затегнете скобата на водното съединение, колкото е възможно повече. Уверете се, че ръкохватката на крана, за пускане и спиране на бирата е в крайно, затворено положение.

Теч от кег главата:
Решение: в долната част на главата има гайка, вижте снимката. Затегнете я добре с гаечен ключ.

Твърде много пяна:

Решение: Моля, коригирайте копчето на кранчето,ако разполагате с регулируем кран , за да намалите скоростта на изтичане на бирата. Ако има твърде голямо налягане, моля, дръпнете халката за освобождаване на налягането на предпазния клапан, за 1-2 секунди. Това ще намали налягането в кега и ще редуцира пяната в чашата ви. Ако налягането в бурето достигне 3O PSI, клапанът за освобождаване на налягането ще освободи CO2 автоматично, за да се запази вашата безопасност.
Изтичане на газ СО2:
Решение: CO2 патрона трябва да се инсталира правилно и плътно.
В случай, че има изтичане на CO2, моля, продължете с процеса на затягане.
Никога не развивайте патрона, ако в него има газ.

Част четвърта: предупреждение

1, Пазете от деца под 18 години.
2, Никога не насочвайте цилиндъра към лицето на някого.
3, Не нагрявайте над 140 ° C, тъй като може да се получи пробив!
4, Преустановете използването на това оборудване, ако е установено неразрешимо изтичане или видими повреди.
5, Края на патрона се пробива, когато се завие в основата на регулатора на налягане. Отвиването на патрона преди да е празен, може да доведе до загуба на газ с високо налягане. Моля, не забравяйте, че никога не трябва да развивате патрона за CO2, преди газът да се изчерпи. Течният газ СО2, върху незащитена кожа може да причини измръзване.
6, Външността на патрона може да се замразява, когато е в употреба, това е нормално. Но не го докосвайте с голи ръце, защото пръстите ви могат да се прилепят към замръзналата повърхност и да предизвикат измръзване.
7, Никога не трябва да носите CO2 капсула със себе си, когато пътувате по въздух.[:]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.